donderdag 27 november 2014

Romige kerrie soep met tofu

 

  • ingrediĆ«nten
  • 2 el boter
  • 3 el bloem
  • 750 ml groenten bouillon (blokjes met wat minder water)
  • 1 beker melk
  • 1 1/2 beker blokjes, soja
  • 1/2 beker geraspte kaas
  • seizoen kruiden basilicum of verse Koriander
  • Kerrie poeder                                                                                                               Romige kerrie soep met tofu

bereiding In een grote koekenpan , bak de tofu kort in wat olie met de kerrie en haal deze weer uit de pan! Smelt dan de boter, en de bloem er bij, los in roeren met wat peper. Tot de bloem wat kleurt. Voeg dan dan de bouillon toe en met de melk aan de kook brengen. Maar blijf roeren, een minuut laten doorkoken Voeg de kaas toe, voorzichtig doorroeren, blijven toevoegen en doorroeren tot de soep op de gewenste dikte is, tofu erbij, dan de seizoen kruiden erop..peper en zout naar smaak. Om de soep wat oosters pittig te maken doe er dan wat verse gember of gember poeder bij. zout en peper naar smaak.

Geen opmerkingen: