vrijdag 31 oktober 2014

Oosters gerecht

Mediterend koken voor “beginners”. 
4 grote vastkokende aardappelen
400 gram Tempé  in blokjes (of tofu)
2 el olie
1 el kerriepoeder
250 g Chinese kool of paksoi in reepjes
1 kl. blikje mangoschijfjes op sap
1 klein blikje bamboescheuten
1 el maïzena
peper, zout
1 el sesamolie
1 el honing
mespunt cayennepeper
1 el ketjap
1 el sesamzaadjes
Bereidingswijze:
1.       Schil de aardappels. Snijd ze in vieren en verdeel in partjes. Gaar ze voor !. Naar de aardappel variateit (vastkokend) net niet helemaal gaar worden.
2.       Verhit de olie en roerbak de tempé met kerriepoeder 5 minuten. Bak de kool met de tempé mee De tekst verwerker kent geen buitenlands Tempeh is origineel
3.       Giet de mango af en vang het sap op. Schep de mangoschijfjes en uitgelekte bamboescheuten door het tempeh mengsel. Laat ze kort meebakken
4.       Voeg peper en zout toe
5.       Meng de maïzena met het mango sap en bind de roerbak schotel ermee. Schep de schotel in een schaal en houd warm
6.       Voeg aan de zijkant van de wok honing, cayennepeper en ketjap toe en schep de aardappel hierin om. Roerbak 10 min. Strooi de sesam erover. Bedek de roerbak schotel met de sesam aardappeltjes. Pieter Vishnoes dream yogaadvies
Bezoek mij op  

Geen opmerkingen: